Meer informatie over de toekomstige fietsroute via de voormalige Trambaanroute Maastricht en Aken. Bekijk deze e-mail in uw browser
 december 2017
Over de Trambaanfietsroute
De toekomstige Trambaanfietsroute Maastricht-Aken is een rustige en vrijwel vlakke fietsroute van Maastricht naar hartje Aken. De route volgt daarbij het tracé van de historische trambaan, die nog altijd herkenbaar is in het het heuvelachtige Zuid-Limburgse landschap.

De trambaanfietsroute zorgt straks voor een optimale beleving voor recreatieve fietsers en voetgangers. En wat dacht u van de dagelijkse (weg)gebruikers zoals woon-werkverkeer of schoolgaande jeugd?

Weg van het drukke verkeer en rustig genieten van de prachtige omgeving en de aanwezige cultuurhistorische waarden van dit schitterend stukje Zuid-Limburg. De nieuwe fietsroute sluit aan op de Vennbahn die van Aken 125 kilometer verder eindigt in Luxemburg. Ook is er straks aansluiting in Maastricht naar de internationale Maasfietsroute die genomineerd is voor de Fietsroute van het Jaar 2018.

In deze nieuwsbrief en op onze website www.detrambaanfietsroute.nl, de laatste ontwikkelingen met betrekking tot deze bijzondere fietsroute.
De actuele stand van zaken
Het project zit momenteel nog in een onderzoeksfase en lang niet alle zaken liggen al vast. Door te onderzoeken wat belangrijk en wenselijk is, wat nodig is en wat er kan, weten we welke maatregelen het beste toegepast kunnen worden.
Lees hier het laatste nieuws
Alle antwoorden voor u gebundeld
U kunt vragen, opmerkingen of suggesties over de fietsroute van Maastricht naar Aken aanreiken via onze website. Hier vindt u ook een antwoord op de veelgestelde vragen.
Naar de veelgestelde vragen
Een trambaan met vele schitterende vergezichten
Het voormalige tracé van de stoomtram tussen Aken naar Maastricht was ruim 26 kilometer lang. Een rit met de historische stoomtram neemt u mee terug in de tijd en voert u door een bijzonder stukje Zuid-Limburg met schitterende vergezichten.
Lees het artikel
De partners van dit bijzondere project zijn de Provincie Limburg, Stadt Aachen en de Heuvellandgemeenten Vaals, Gulpen-Wittem, Eijsden-Margraten en Maastricht.

U ontvangt deze e-mailnieuwsbrief, omdat u zich heeft aangemeld. Het project de Trambaanfietsroute Maastricht-Aken houdt zich strikt aan de Wet bescherming persoonsgegevens. Uw persoonlijke gegevens worden dan ook met de grootst mogelijke zorg behandeld en beveiligd.


info@detrambaanfietsroute.nl
www.detrambaanfietsroute.nl